Federació Catalana de Caça - Territorial de Girona
ACTIVITATS
CIRCULARS TERRITORIAL
COMPETICIONS.
NOTÍCIES
RECULLS DE PREMSA
Notícia històrica · NOTÍCIES

NOU COMUNICAT SOBRE GOSSERES ESPORTIVES DE LA GENERALITATComunicat 23

02/11/2023
Resultat de les gestions de la Federació

Ha vist la llum un comunicat oficial en referència a la campanya informativa que duen a terme les diferents direccions de Polítiques Ambientals, d'Agricultura i Ramaderia, i d'Ecosistemes Forestal, posant de nou de manifest que la Federació Catalana de Caça no ha deixat en cap moment de treballar pel col·lectiu de cara donar resposta a tots aquells dubtes que s'han anat generant arran de la publicació de la normativa de gosseres esportives.

 

Aquesta actualització de criteris i recomanacions en l'àmbit de les gosseres, busca donar una solució, sobretot, a la situació d'aquells recintes ja existents que presenten més dificultat a l'hora d'aconseguir el seu encaix en aquesta nova normativa. Però, tanmateix, el comunicat serveix per garantir que no tanquen les portes per aquells nous casos on no sigui possible acomplir ben bé la normativa.

 

D'altra banda, cal destacar el compromís expressat en el mateix document per tal de fer arribar a ajuntaments i ens municipals una campanya informativa que serveixi per agilitzar els tràmits relacionats amb les gosseres que s'han de realitzar a través dels mateixos, i per recordar-los el valor de l'activitat cinegètica com a bé social pels municipis, ja que gràcies a la seva acció, no només es minva la cabana de senglars, sinó que actua de preventiu en la reducció d'accidents o en els danys per l'agricultura.

 

Finalment, es fa referència a la posada en marxa d'una campanya didàctica tant per explicar i donar suport en el compliment de la normativa vigent, com per visibilitat les millores i valors que aporta la caça al país, comptant amb la col·laboració del col·lectiu de caçadors, com d'agents de l'autoritat i de la societat en general.

 

Malgrat la tensió que hem patit des de l’inici de la temporada, cal recordar que la Federació Catalana de Caça ha continuat treballant, com sempre, per tot el col·lectiu caçador, federat i no federat, per defensar l’activitat cinegètica. Lluitem cada dia per aconseguir el reconeixement i el respecte de tots els caçadors i caçadores de cara a la societat, alhora que fem valer el seu encaix en el segle XXI.Comunicat sobre gosseres esportives
<< Tornar