Federació Catalana de Caça - Territorial de Girona
ACTIVITATS
CIRCULARS TERRITORIAL
COMPETICIONS.
NOTÍCIES
RECULLS DE PREMSA
Notícia · 

RESUM DE LA JUNTA GENERAL ORDINÀRIA 2022Assemblea22-1

Assemblea22-2

Assemblea22-3

Assemblea22-5

02/05/2022
Es van repassar projectes de futur i memòria d'iniciatives, competicions i situació financera

La Territorial de Girona de la Federació Catalana de Caça ha celebrat aquest dissabte la Junta General Ordinària de l’any 2022. Una trobada amb representants de l’entorn d’una quarantena de societats i colles d’arreu de les comarques de Girona. 

 

Entre els projectes que es destaquen per aquest 2022 hi ha l’inici del projecte Censdata, una iniciativa de la Fundació Artemisan de ciència ciutadana liderat i enfocat pels caçadors. El projecte recollirà dades i informació sobre les espècies caçables per defensar la gestió adaptativa. Pel què fa a caça major, es farà un projecte previst per la temporada anterior i que no es va poder fer com és el seguiment de les morts d’espècies cinegètiques i gossos de caça en canals i sèquies. El motiu és que la majoria de canals i sèquies a la província no tenen tancaments perimetrals. El projecte vol detectar els punts negres que hi ha fent el seguiment. Aquest any seguirà el seguiment de la població de senglar a les Gavarres i Rocacorba i la d’isard i cérvol que es feia a Serra Cavallera i també a la Serra de Montgrony. 

 

D’altra banda, i per anar digitalitzant la tasca de paperassa de les societats, s’ha presentat el projecte de llibret de batuda digital. La previsió és que la temporada 22-23 ja no hi hagi llibrets de batuda i que les comunicacions es facin amb una aplicació web. Les dades permeten tecnificar i modernitzar la caça i tenir, en temps real, l’esforç dels caçadors i la pressió cinegètica que es fa a la província. Previ a l’inici de la temporada el setembre, es faran proves perquè estigui a punt en l’inici de la temporada. 

 

La memòria del 2021 recull, entre d’altres, les competicions que s’han pogut fer. Tot i que hi ha hagut una recuperació general de propostes, la situació de la pandèmia encara hi ha influït. A més, la memòria permet mostrar la tasca que fan els caçadors per tenir cura dels ecosistemes gironins. Per això, es fan seguiments de les poblacions de perdius xerres, del becadell comú, la tórtora comuna o la perdiu roja pel què fa a caça menor. Per la caça major, també es fan seguiments de les poblacions d’isard i el cérvol (al Ripollès o al Berguedà). També s’han fet els censos compartits de senglars entre Gavarres i Rocacorba de població de senglar. 

 

En temes econòmics, la Territorial de Girona compta amb un pressupost de 253.900€. 

 

La propera gran cita dels caçadors gironins serà la celebració de Girocaça, la fira de caça que estrena nova etapa. Es continuarà fent a Santa Cristina d’Aro i buscarà un ambient familiar per tal de descobrir el bosc amb el col·lectiu que més el trepitja. L’edició d’enguany estarà dedicada a la dona caçadora i dedicarà xerrades i diferents punts de trobada a aquest aspecte. 

 

L’acte s’ha fet a l’Auditori Manel Xifra del Parc Científic de Girona i ha comptat amb la presència de la Federació Catalana de Caça, Sergi Sánchez, i la delegada a les comarques de Girona del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Elisabet Sánchez. 

<< Tornar